Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!!!




Η Monsanto γνώριζε πολλά χρόνια τα προϊόντα που κατέστρεφαν τα αγροκτήματα!!!

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα, η Monsanto και η γερμανική BASF γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους θα κατέστρεφαν αγροκτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επιχειρήσεις αγνόησαν τους κινδύνους ακόμα και όταν σχεδίαζαν να επωφεληθούν από τους αγρότες που θα αγόραζαν τους νέους σπόρους της Monsanto για να αποφύγουν τις ζημιές που προκάλεσαν τα προϊόντα τους. 



Τα έγγραφα (μερικά από αυτά χρονολογούνται περισσότερο από μια δεκαετία) αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επιτυχούς αγωγής ύψους 265 εκατομμυρίων δολαρίων που ασκήθηκε εναντίον και των δύο επιχειρήσεων από έναν αγρότη του Μισσούρι. 

Τα εσωτερικά έγγραφα δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον Guardian. Επίσης, αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο η Monsanto εναντιώθηκε σε ορισμένες δοκιμές προϊόντων από τρίτους, προκειμένου να περιορίσει τη δημιουργία δεδομένων που ενδέχεται να ανησυχήσουν τις ρυθμιστικές αρχές.

Σε μερικά από τα εσωτερικά ηλεκτρονικά μηνύματα της BASF, οι εργαζόμενοι μιλάνε ακόμη πως κάνουν «επιστήμη βουντού» ελπίζοντας να παραμείνουν «έξω από τη φυλακή». 

"Τα έγγραφα είναι τα χειρότερα που έχω δει ποτέ για κάθε περίπτωση στην οποία έχω εργαστεί», δήλωσε ο δικηγόρος Angie Splittgerber, πρώην δικηγόρος αμυντικής βιομηχανίας καπνού που εργάζεται με αγρότες που κάνουν ένσταση στη Monsanto και την BASF.

"Πάρα πολλοί από αυτούς λένε τα πράγματα γραπτώς που ήταν απλά φρικιαστικά".

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Monsanto που έχει πιαστεί προσπαθώντας να κρύψει τις ζημιές που έχουν γίνει με τα προϊόντα τους.
Τα αρχεία έδειξαν ότι σε ιδιωτικές συναντήσεις που χρονολογούνται από το 2009, εμπειρογνώμονες στον τομέα της γεωργίας προειδοποίησαν ότι το σχέδιο για την ανάπτυξη ενός συστήματος ανεκτικότητας σε dicamba θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες. 

Το ζιζανιοκτόνο Dicamba κανονικά θανατώνει καλλιέργειες όπως η σόγια ή το βαμβάκι, αλλά η Monsanto άλλαξε τα γονίδια σε αυτές τις καλλιέργειες για να δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες που είναι ανθεκτικές στο ζιζανιοκτόνο. Αυτό σήμαινε ότι οι αγρότες μπορούν να ψεκάσουν το ζιζανιοκτόνο απευθείας σε αυτά τα φυτά σόγιας ή βαμβακιού για να καταστρέψουν τα ζιζάνια, αλλά αφήνουν τις καλλιέργειες αβλαβείς. 

Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν στην Monsanto ότι οι γεωργοί ήταν πιθανό να ψεκάσουν τις παλιές πτητικές εκδόσεις του dicamba στις νέες καλλιέργειες ανεκτικές στο dicamba. Έχουν προειδοποιήσει ότι ακόμη και νέες εκδόσεις εξακολουθούν να είναι αρκετά ασταθείς ώστε να απομακρυνθούν από τα ειδικά χωράφια βαμβακιού και σόγιας σε καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε άλλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Αυτό που είναι σημαντικότερο, στο πλαίσιο του συστήματος που σχεδίασαν οι Monsanto και BASF, θα ήταν να προστατεύονται μόνο οι αγρότες που αγοράζουν σπόρους βάμβακος και σόγιας ανθεκτικούς σε dicamba, από τη βλάβη του dicamba. -RT.

Σύμφωνα με μια έκθεση που εκπονήθηκε για την Monsanto το 2009, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του κλάδου, αναμενόταν ένα τέτοιο "κίνημα εκτός στόχων". Η εταιρεία ανέμενε επίσης πράγματα όπως η μαζική "απώλεια καλλιέργειας", "αγωγές" και "αρνητικός τύπος γύρω από τα φυτοφάρμακα".

Οι προβλέψεις της ίδιας της Monsanto εκτιμούν ότι οι ζημίες από τους αγρότες θα ανέρχονταν σε περισσότερες από 10.000 περιπτώσεις, από τις οποίες 1.305 το 2016, 2.765 το 2017 και 3.259 το 2018.
Τόσο η Monsanto όσο και η BASF υπερασπίστηκαν τα προϊόντα τους, υποστηρίζοντας ότι το dicamba είναι ασφαλές "όταν χρησιμοποιείται σωστά" και το εμπορεύεται ως ένα σημαντικό εργαλείο για τους αγρότες. 

Οι εκτιμήσεις της βιομηχανίας υποδηλώνουν ότι πολλά εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών αναφέρθηκε ότι έχουν καταστραφεί από το dicamba.

Περισσότεροι από 100 Αμερικανοί αγρότες που ασχολούνται με δικαστικές υποθέσεις στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ισχυρίζονται ότι η συνεργασία της Monsanto και της BASF δημιούργησε ένα "ελαττωματικό" σύστημα καλλιεργειών που έχει καταστρέψει οπωρώνες, κήπους και οργανικά και μη βιολογικά αγροτικά πεδία σε πολλά κράτη. 


ΠΗΓΗ https://www.stontoixo.com/    

Δεν υπάρχουν σχόλια