ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΩΣ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΝ 2-9-2021 ΟΤΙ … “Η BIS δοκιμάζει διεθνείς διακανονισμούς με ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας” ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ !!! ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ !!!
… ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ B.I.S., ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ !
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ B.I.S. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ…»ΕΛΛΑΔΟΣ»… Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ, Ε;… ΠΑΡ” ΟΛΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ…
Η Global Fintech συρρικνώνεται γρήγορα καθώς τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) ενσωματώνονται στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) προκειμένου να «θέσουν τα θεμέλια για τη συνδεσιμότητα των παγκόσμιων πληρωμών». Η Fintech λέγεται για την επερχόμενη χρηματοοικονομική δομή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, γνωστή και ως Technocracy. ⁃ TN Editor
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και τέσσερις κεντρικές τράπεζες θα δοκιμάσουν τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων για διασυνοριακές συναλλαγές, καθώς οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές επιδιώκουν να βελτιώσουν την ταχύτητα κυκλοφορίας των χρημάτων με φθηνότερο, πιο διαφανή τρόπο.
Ο BIS Innovation Hub, μαζί με την Reserve Bank of Australia, Monetary Authority of Singapore, Bank Negara Malaysia και South African Reserve Bank, στοχεύει στην ανάπτυξη πρωτοτύπων κοινών πλατφορμών για διασυνοριακές συναλλαγές χρησιμοποιώντας πολλαπλά ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας ή CBDC, τον όμιλο ανέφεραν οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές σε δελτίο τύπου της 2ας Σεπτεμβρίου.
Το έργο «συγκεντρώνει κεντρικές τράπεζες με πολυετή εμπειρία και μοναδικές προοπτικές σε έργα CBDC και συνεργάτες οικοσυστημάτων σε προχωρημένα στάδια τεχνικής ανάπτυξης ψηφιακών νομισμάτων», δήλωσε ο Andrew McCormack, επικεφαλής του BIS Innovation Hub Singapore Center. Η ομάδα που εδρεύει στη Γενεύη είναι πεπεισμένη ότι το πείραμα “θα θέσει τα θεμέλια για τη συνδεσιμότητα των παγκόσμιων πληρωμών”, πρόσθεσε ο McCormack.
Το ενδιαφέρον για τα CBDC, τα οποία θεωρούνται ψηφιακά χαρτονομίσματα των νομισμάτων fiat, αυξάνεται με αλλαγές στον τρόπο που αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές στο μέλλον. Οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θέλουν να προστατεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο χρήμα, καθώς μια δέσμη κρυπτονομισμάτων αναζητά τη νομιμότητα ως εναλλακτική μορφή χρήματος. Μια έρευνα BIS σε κεντρικές τράπεζες διαπίστωσε ότι το 86% ερευνούσε ενεργά τις δυνατότητες για CBDC, το 60% πειραματιζόταν με την τεχνολογία και το 14% ανέπτυσσε πιλοτικά έργα.
Η προτεινόμενη πλατφόρμα θα επιτρέψει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να συναλλάσσονται απευθείας μεταξύ τους στα ψηφιακά νομίσματα που εκδίδουν οι συμμετέχουσες κεντρικές τράπεζες, εξαλείφοντας την ανάγκη για μεσάζοντες και μειώνοντας το χρόνο και το κόστος των συναλλαγών, ανέφερε η BIS. Το έργο θα διερευνήσει τη διεθνή διάσταση του σχεδιασμού CBDC και θα υποστηρίξει την προσπάθεια της ομάδας των χωρών της G20 να ενισχύσει τις διασυνοριακές πληρωμές.
Το έργο αποτελεί μια «σημαντική συνεισφορά» στο παγκόσμιο όραμα να γίνουν οι πληρωμές φθηνότερες και γρηγορότερες, δήλωσε ο Sopnendu Mohanty, επικεφαλής της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στην κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης. “Τα ευρήματα για το πώς μια κοινή πλατφόρμα μπορεί να κυβερνηθεί αποτελεσματικά και να διαχειριστεί αποτελεσματικά θα διαμορφώσουν το σχέδιο των συστημάτων πληρωμής της επόμενης γενιάς.”
Τα αποτελέσματα του πειράματος, που αναμένεται να δημοσιευτούν στις αρχές του 2022, θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μελλοντικών πλατφορμών για παγκόσμιους και περιφερειακούς οικισμούς, ανέφερε η BIS. Τα πρωτότυπα των προτεινόμενων κοινών πλατφορμών θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με τεχνικούς εταίρους σε διαφορετικές πλατφόρμες τεχνολογίας κατανεμημένων βιβλίων και θα παρουσιαστούν στο Singapore FinTech Festival τον Νοέμβριο.
Το έργο θα διερευνήσει επίσης σχέδια διακυβέρνησης και λειτουργίας που θα επιτρέψουν στις κεντρικές τράπεζες να μοιραστούν υποδομές CBDC και να επωφεληθούν από τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, πρόσθεσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου