Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΡΙΜΑΙΑ-Η αρχαία ελληνική Ταυρίδα


ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΥΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ .

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.


Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν την περιοχή Ταυρική συνδέοντάς την με τους Ταύρους. Καθώς οι Ταύροι κατοικούσαν μόνο ορεινές περιοχές της νότιας Κριμαίας, στην αρχή το όνομα Ταυρική χρησιμοποιήθηκε μόνο σε αυτό το νότιο τμήμα, αλλά αργότερα επεκτάθηκε για να ονομάζει ολόκληρη τη χερσόνησο.

Οι ελληνικές πόλεις-κράτη άρχισαν να ιδρύουν αποικίες κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας της Κριμαίας τον 7ο ή 6ο αιώνα π.Χ. Οι Θεοδοσία (πόλη) και Παντικάπαιον ιδρύθηκαν από τους Μιλήσιους. Τον 5ο αιώνα π.Χ., οι Δωριείς από την Ηράκλεια τη Ποντική ίδρυσαν το θαλάσσιο λιμάνι της Χερσονήσου (στη σύγχρονη Σεβαστούπολη ).

Το 438 π.Χ., ο Άρχων, ο κυβερνήτης, του Παντικάπαιου πήρε τον τίτλο του Βασιλιά του Κιμμέριου Βοσπόρου, ενός κράτους που διατηρούσε στενές σχέσεις με την Αθήνα, προμηθεύοντας την πόλη με σιτάρι, μέλι και άλλα προϊόντα. Ο τελευταίος αυτής της σειράς των βασιλέων, ο Παιρισάδης V, πιεζόμενος σκληρά από τους Σκύθους, έθεσε τον εαυτό του υπό την προστασία του Μιθριδάτη ΣΤ' Ευπάτωρα, του βασιλιά του Πόντου, το 114 π.Χ.


ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΜΑΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ.

Τάφος στην Κριμαία, θρίαμβος της αρχαίας Ελληνικής
 αρχιτεκτονικής


Ο μνημειώδης τάφος γνωστός ως «Βασιλικός Τάφος Κούργκαν», στην Κριμαία, κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. Η αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική του είναι απόδειξη της αποικίας εκεί που ιδρύθηκε από την Ελληνική πόλη της Μιλήτου, στη Μικρά Ασία.

Ονομάζεται επίσης Tsarskiy Kurgan, είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τύμβους, ή ταφικούς τύμβους, στην ανατολική Κριμαία. Ο τάφος, με την μοναδική κλίση της εισόδου του, βρίσκεται στη σημερινή πόλη Κερτς, η οποία ήταν η αρχαία Ελληνική πόλη Παντικάπαιον, που ιδρύθηκε στα τέλη του έβδομου ή στις αρχές του έκτου αιώνα π.Χ.

Αυτή η περιοχή της ανατολικής Κριμαίας είναι πλούσια σε τύμβους, με περίπου 200 στο Κερτς και στη γύρω περιοχή. Ο Βασιλικός Τάφος Κούργκαν βρίσκεται περίπου 5 χλμ (τρία μίλια) βορειοανατολικά του κέντρου της πόλης.



Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι το Βασιλικό Κουργκάν, το οποίο θεωρείται παγκοσμίως μοναδικό αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, ήταν το τελευταίο μέρος ανάπαυσης ενός ηγεμόνα του Βασιλείου του Βοσπόρου, το οποίο ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. από τις Ελληνικές αποικίες στη μαύρη θαλάσσια.

Ο τάφος θα μπορούσε να ήταν ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης του Λεύκωνα του Βοσπόρου, ο οποίος βασίλεψε από το 389 έως το 349 π.Χ. Το Κουργκάν άνοιξε κατά τη διάρκεια συστηματικών ανασκαφών που συνεχίστηκαν από το 1833 έως το 1837. Στον τάφο βρήκαν μόνο υπολείμματα ξύλινης σαρκοφάγου, επομένως είναι πιθανό να έχει κλαπεί πολύ καιρό πριν.

Γι’ αυτό πίστευαν ότι το Κουργκάν είχε λεηλατηθεί στην αρχαιότητα ή στους αιώνες που μεσολάβησαν. Μέχρι την εποχή του Χριστιανισμού, ο τάφος μπορεί να χρησίμευε ακόμη και ως καταφύγιο ή θρησκευτικό ιερό, καθώς υπάρχουν χριστιανικά σύμβολα χαραγμένα στους εσωτερικούς τοίχους του τάφου.

Αλλά αιώνες αργότερα, αυτό το αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής εξακολουθεί να στέκεται, απόδειξη της μεγάλης πόλης που ίδρυσε η Μίλητος.


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΣ.

 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

Η επαναφορά όλων των κληρονομικά δικαιωμάτων, δικαίων και περιουσίας του έθνους μας σε όλες τις μορφές τους, πνευματικές, επιστημονικές, τεχνολογικές , τεχνικές, κυβερνητικές, υλικές κλπ. 

Καλούμε όλους τους ΄Ελληνες να ενταχθούν στην δημιουργία στον Δήμο τους, Πολιτικής Οντότητας, με την ονομασία «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» « Ε.ΣΥ.» η οποία είναι η πηγή της εξουσίας της Πολιτείας στην Ελληνική Δημοκρατία για να διεκδικήσουμε ό,τι πραγματικά μας ανήκει.



 

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΗΓΗ:tsounos-ioannis.blogspot.com


ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ...



ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ, ΚΟΜΜΑ, ΔΟΓΜΑ 

  
 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”   
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ



ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 


50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 


ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 


ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια